Download PDF by Bert Kreuk: Art flipper (Dutch Edition)

By Bert Kreuk

ISBN-10: 9045211408

ISBN-13: 9789045211404

'Topverzamelaar doet boekje open over kunstwereld.' - Algemeen Dagblad

'Kunstspeculant klapt uit de institution: de kunstwereld is achterbaks.' - Volkskrant

'Vermeende kunstspeculant stelt hypocrisie aan de kaak.' - Trouw

Kunst bekijken en later verzamelen was once voor Bert Kreuk een ontspanning. Hij verdiepte zich in een wereld die hem mateloos fascineerde, wat uiteindelijk leidde tot een van de betere kunstcollecties ter wereld. Omdat hij zich niet wilde onderwerpen aan de zogenaamde 'ongeschreven regels' van de kunstwereld - die vooral een kleine groep insiders lijken te dienen - kreeg hij al snel het neerbuigende predicaat 'art flipper'. males beschuldigde hem ervan zich te willen verrijken aan kunsthandel, terwijl hij altijd open used to be over zijn aan- en verkopen en weigerde mee te doen met achterkamertjespolitiek. Schokkend was once voor hem vooral dat de beschuldigingen vaak kwamen van mensen die zelf onder tafel geheime offers maakten om werken te verkopen.

Steeds vaker kwam hij dubieuze praktijken, sluwe trucs en aperte leugens tegen. Zijn bewondering sloeg om in verwondering. Hoe is het mogelijk dat mensen zoveel geld uitgeven zonder enige kennis van kunst of enige passie voor het verzamelen ervan? Waarom vertrouwen ze blindelings op de mening van anderen die er web zo min verstand van hebben als zij zelf? Wat zijn de trucs waarmee galeries de prijs voor bepaalde kunstenaars tot astronomische hoogte opdrijven? Hoe ver zijn sommige galeries bereid te gaan om hun belangen te beschermen en hoe gaan ze daarbij te werk? Zijn succesvolle approach tegen een kunstenaar leidde tot een van de grootste kunstschandalen van de afgelopen eeuw en droeg bij tot een regulering van de internationale kunstmarkt.

Bert Kreuk heeft een collectie van tegen de 750 stukken van internationaal befaamde kunstenaars en kan als geen ander een sluier oplichten van een wereld die voor de meeste mensen nauwelijks te doorgronden is maar wel een enorme aantrekkingskracht uitoefent. De uitdrukking 'het is wat een gek ervoor geeft' blijkt meer op waarheid gebaseerd dan de meeste mensen durven denken.
Bert Kreuk kwam eind vorig jaar wereldwijd in het nieuws toen hij de unieke eerste Amerikaanse vlag kocht die wapperde op de boot die op D-day de leiding had. Voor de ervaren verzamelaar, met stukken van Monet, Mondriaan, Picasso, Hirst en Pissarro, was once het de meest emotionele aankoop die hij ooit deed.

De auteur schenkt zijn opbrengsten van het boek aan doelen ter bevordering van cultuur en welzijn.

Show description

Read Online or Download Art flipper (Dutch Edition) PDF

Best art instruction & reference books

Cornelius Kolig. Ein 'Paradies': Medientheoretischer Kontext - download pdf or read online

Forschungsarbeit aus dem Jahr 2010 im Fachbereich Kunst - Allgemeines, Kunsttheorie, observe: 1, Universität Wien (TFM Wien), Sprache: Deutsch, summary: Ein Interesse an dem künstlerischen Schaffen von Cornelius Kolig resultierte aus einem Ausstellungsbesuch des Essl Museums am 03. 07. 2009. Die Folge davon waren Diskussionen, die Grenzen oder Offenheit von Kunst zu beschreiben versuchten.

Contemporary Sculpture II : worked stone - download pdf or read online

Modern Sculpture II : labored stonequarry - marble paintings, images, labored stone images

Memoria e materia dell’opera d’arte: Proposte e riflessioni - download pdf or read online

Il quantity, suddiviso in tre percorsi di lettura, presenta gli Atti delle giornate di studio del dottorato di ricerca dell’Università degli Studi della Tuscia in Memoria e materia dell’opera d’arte e raccoglie i contributi di Simona Antonacci, Elisa Anzellotti, Francesca Anzelmo, Federica Bertini, Teresa Lucia Cicciarella, Barbara Drudi, Giorgia Fiorini, Lea Mattarella, Emanuela Morganti, Chiara Paniccia, Jessica Perna, Costanza Rapone, Luca Salvatelli, Celeste Stefania, Valentina Vacca.

Die Darstellung der septem artes liberales und ihre - download pdf or read online

Studienarbeit aus dem Jahr 2014 im Fachbereich Kunst - Ikonographie, reason, Symbole, notice: 1,0, Ludwig-Maximilians-Universität München (Departement für Kunstwissenschaften), Veranstaltung: Enzyklopädische Bildprogramme in Italien, thirteen. -16. Jh. , Sprache: Deutsch, summary: Kunst gibt nicht das Sichtbare wieder, sondern macht sichtbar.

Additional resources for Art flipper (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Art flipper (Dutch Edition) by Bert Kreuk


by Brian
4.0

Rated 5.00 of 5 – based on 25 votes